Warsztaty Managera – posadzki betonowe i ceramiczne.

W dniach 6-7 marca w Zaździerzu pod Płockiem odbyły się długo wyczekiwane Warsztaty Managera w zakresie posadzek betonowych i ceramicznych.

Ośrodek, w którym przeprowadziliśmy szkolenie położone jest nad małym jeziorkiem i otoczone sosnowym lasem. Malowniczość miejsca ma swój wpływ na dojazd. Ostatni kilometr drogi był już bez asfaltu i obfitował w nierówności o różnych rozmiarach. Nie przeszkodziło to jednak wszystkim 37 uczestnikom szkolenia dojechać na miejsce.

Rozpoczęliśmy wykładem o posadzkach betonowych przeprowadzonym przez specjalistę w tym zakresie Ireneusza Gmaja. Następnie, po krótkim wstępie do problematyki posadzek ceramicznych i zjedzeniu obiadu odbyły się zajęcia w grupach. Uczestnicy mogli zapoznać się z metodami doczyszczania posadzek w strefach o dużej wilgotności /w naszym przypadku basen/ oraz poznać kryteria doboru maszyn sprzątających. Zajęcia prowadzili nasi partnerzy technologiczni: Adam Góra z firmy Voigt /producent preparatów chemicznych/ i Piotr Dyjak z firmy Agapit /dystrybutor maszyn marki Comac/. W zakresie sprzętu ręcznego wspierał ich Marcin Kazimierczak z Vermopa.

Po ćwiczeniach odbyły się 3 wykłady przeprowadzone przez naszych partnerów technologicznych. Blok wykładów zakończył się ok. godziny 18:00. Następnie zjedliśmy kolację i w grupie 40-to osobowej wyruszyliśmy wynajętym autobusem do Płocka. Tam w klubie Soho w przyjaznych okolicznościach pogłębialiśmy naszą wiedzę cleaningową i wymienialiśmy się doświadczeniami.

Następnego dnia szkolenia uczestnicy podzieleni na małe grupki odbyli zajęcia praktyczne prowadzone przez partnerów technologicznych oraz wzięli udział w warsztatach „budowanie relacji z klientem”. Około godziny 14:00, po obiedzie odbyło się zakończenie szkolenia. Uczestnicy otrzymali pamiątkowe dyplomy oraz drobne podarunki od partnerów technologicznych.

Dziękujemy wszystkim, zarówno uczestnikom jak i partnerom za stworzenie niepowtarzalnej atmosfery sprzyjającej intensywnemu pogłębianiu profesjonalnych kwalifikacji.

PS

Jedzenie też było dobre, proste, domowe, smaczne 🙂